Torsdagskvällen...

2009-10-29 @ 22:20:59

Hittade flaskor på Ica!! Nu kan jag släppa det. Toppen.
Dom är nu kokade och klara för användning, allt för att göra det lättare för Fredda i morgon.

Michelle blev avsläppt här av pappan vid sex. Fröken ville då ha middag, så vi slängde ihop lite laxfilé, couscous, lättstekta morötter och fuskade lite med en smögen sås. Gott blev det, had evart ännu bättre med en hemgjord romsås men man kan inte få allt.
Sen har vi suttit i soffan och myst alla tre, ja fyra då katten har å varit med på ett hörn.
Barna ligger nu i sängarna och sover gott. Snarkar ikapp gör dom. Lite coolt att stå i hallen uppe och lyssna på dom.

Fredda är på väg hem, smset för en timma sen meddelade att han då var i Örnsköldsvik, vilket beräknar att han är hemma tidigast två inatt...  Långt tills dess och om Theodor ska följa sin "matklocka" så sover vi då.
Men vi får hitta på något skoj alla fyra imorgon på förmiddagen.
Vad!? Ja de har jag inte kommit på än vi får väl se hur vädret är och vad Michelle känner för.
Baka nått gott och ta en promenad kanske, låter inte helt fel om jag får säga det själv!?!?

Har ni några andra förslag?

Flasklöst

2009-10-29 @ 16:03:35

Hur sjutton kan alla nappflaskor i hela butiken vara slut!?!?

Va nere och gjorde alla mina ärenden på Hjultorget. Köpte allt jag behöver för att klara av "glitter ovh glamourtemat" vi har på tjejkvällen imorgon.
Nya stövlar (Ozzy lyckades ju äta upp alla jag hade), örhängen, armband, fransar, diamond lash och tjockare leggins så jag slipper frysa röven av mig. 
Bara en vända till bolaget imorgon så va allt klart..
Kommer väl ta en hel evighet att få ordning på sig själv men de kan de var värt... Längesen nu man piffade och trixade så mkt med sig själv.

Blev dock riktigt irriterad på RP att de inte fanns en enda nappflaska. Va e de för jävla butik, soprent var det!?!? Ska ta och gå en vända bort till Ica och kolla om dom har. Känner att jag inet kan slappna av riktigt förrän jag har nåra till hemma. Blir nog jobbigt för Fredda med bara en flaska.. inte kul tt behöva ställa sig och diska flaska mitt i natten med ett hungrigt barn på armen...

Bäst att springa bort innan det blir för mörkt ute... måste skaffa reflexer till vagnen....

Snabbis..

2009-10-29 @ 11:13:01

Blir en liten snabbis så här på förmiddagen!
Theodor har somnat  ihop kurad mellan tuttarna på mig, märks redan nu att han e kille ;)

Ska ta en promenad i det fina vädret, men kallt e de. Frosten är fortfarande kvar på bilen, måste lära mig att ställa in den i garaget..
Ska shoppa lite inför morrondagens tillställning lite till mig och så nåra nappflaskor till lillkillen.
Ska bli spännande att komma ut igen och få dricka lite bubbel.. de är aldrig fel!!

Ikväll/natt kommer älsklingen hem igen och Michelle förväntar jag hit nångång under kvällningen. Huset fullt igen, precis så som det ska vara. Det är då jag mår som bäst!!

Lunchdejt

2009-10-28 @ 16:53:55

Vart inne i Leksand och ätit lunch med underbara Sara och hennes lilla Ryder 3 månader. Samma folk på siljan som alltid, kan inte riktigt förstå till vilken glädje man spenderar varje dag på det stället?!?
Trevligt hade vi iallafall, barna höll sig snälla och sov små delar av stunden, men va vakna tillsammans för första gången samtidigt... i fem minuter typ :)

Sprang in till Sandra efteråt för jag behövde klippa luggen lite inför helgen, tur hade jag för hon hade just ätit och väntade på sn nästa kund så hon tog mig på en gång. Nu behöver jag inte hårnålarna för att kunna se och jag kan fxa håret inför fredagens utgång...
Ladies night med tjejerna, första utgången på nästan ett år!!
Spännande...

Nu sitter vi hemma och Theodor sover brevid mig i soffan. Brasan brinner och nu när mörkret faller ska jag tända lite ljus så vi får riktig mysstämmning här hemma.
Blir nog bara nått lättare att äta, typ en smörgås och en kopp te.
Ja så får det bli...




Härlig höstdag och mer mat

2009-10-27 @ 15:49:55

Inte för kallt, ingen blåst och solen kämpar sig igenom molnen.. vilken underbar dag!

Vi kom oss ut till slut.. förstår inte att de ska vara så svårt att lyfta röven från soffan!?
För när man väl kommer ut så blir man både piggare och får lite matlust.

Konstigt de där med maten. När Fredda och Michelle är hemma blir jag hungrig och äter minst tre mål om dagen. Men då jag är ensam med Theodor blir de inte av att jag äter, glömmer av det för att jag inte känner mig hungrig. Blir typ ett mål mat och sen nån frukt bara.  Inte så bra..
Idag har vart en sån dag, när de inte har ätits... blev en kopp te imorse och nu när vi kommit hem från promenad och handling blev det ett glas mjölk och en banan...
Har iaf fixat så de blir nått till kvällen. Bakad potatis med avokadoröra och ungsmarinerad lax. Toppen ska bli så gott!
Sen till DHW i kväll blir det en chokladbit  de e jag allt värd!

Theodor ligger och låter i vagnen, men han sover, måste ha roliga drömmar den lille. Skulle så gärna vilja vea vad en sån liten krabat drömmer om.


Bilden är inte tagen idag, han har både mössa och overall på sig i vagnen där ute i hallen.

Bäst att förtydliga det så ingen får för sig att vi springer ute utan varma kläder på sötisen. Finns ju folk som kan få för sig det mesta!





Tisdagsmorgon

2009-10-27 @ 11:17:56

Theodor ligger i babygymmet och pratar med djuren, vet att han snart kommer bli arg för att dom inte svarar honom. Riktigt sött faktiskt. Han gillar sitt gym, men än så länge bara kortare stunder.

Uppe i skaplig tid idag, vi lämnade sängens värme redan vid åtta då va killen pigg och tyckte vi sovit nog.

Har ännu inte hunnit gå utanför dörren, men snart ska vi bege oss på en promenad i det för dagen regnfria Insjön. Måste komma ihåg att ta mig ner till RP och införskaffa blöjor åt lillemannen... skulle bli lite lätt jobbigt  om dom tog slut.

Nu är grabben arg, dumma djur som inte svarar. Bäst att plocka upp honom innan jorden går under....


Tiden springer iväg.

2009-10-26 @ 14:24:23

Vart tar dagarna vägen..??

Jag hänger inte med riktigt *shoooff' säger det så har dagen sprungit iväg och *poff* så e de en ny vecka.

Har haft min underbara karl hemma sen förra inlägget, toppen verkligen när han finns på hemmaplan. Allt känns lite tryggare och lite lättare. Trots att han jobbar å så  men han finns där ute på kontoret om det skulle skita sig här inne eller nått händer...
Som i torsdags... uppe tidigt och följde Michelle till bussen. Fredda gick ut och började jobba och Theodor sov sött i vagnen. Sätter mig med en kopp te och läser tidningen och försöker lite smått bli människa. Hinner väl knappt vakna till liv när fröken från skolan ringer och meddelar att Michelle är kritvit i ansiktet och har ont i magen.. och att magsjukan går på skolan... Så  ut å ber mannen ta en paus i tio minuter för att hålla koll på sonen som sover medans jag hoppar in i bilen å hämtar henne på skolan. De va mkt lättare än attt beöva knöla på overall på lillkillen sätta honom i bilstolen knöla in i bilen och sen åka. Tidsbesparande om inte annat. Va hemma på 15 minuter, vilket de annars skulle tagit innan vi kommit ut från gården..

Magsjuka hade hon.. men som vanligt är den snäll mot henne... fyra spyor, feber men sen e hon klar. 24 timmar efter första syntom är hon pigg å glad igen. Ytterst tacksam för det, jag som inte klarar av spyor, är nästan redo att kasta upp jag med bara av ljudet. Tyvärr missade hon halloweendiscot på skolan, vilket hon inte gillade men snart e de dags för juldisco.


Mer sen sist då... hmm jo en lååång shopping dag med Jojjo och Theodor i Borlänge. Skulle inhandlas vinterkläder till Jojjos ungar och jag skulle ha jacka och skor, sen födelsedagspresent till Fredda. Gick ju så där ... hittade skor, bara två par båda utan klack och de händer inte ofta, jacka hittade jag... på barnavdelningen på kapp ahl, skön som fan men självklart va storleken i min färg slut. Så då  blev de ingen jacka, och jag letar fortfarande... är inte lätt när man vet vad man vill ha. Jojjo hittade ett par vantar till Tuva men inget mer...
Biltema jag kommer på mig själv att sitta här och le bara jag tänker på det.. Haha. Men vi hittade de jag skulle ha till Fredda utan hjälp.. glad att ja hade Jojjo med mig. Ruskigt skoj, många skratt och ja vi är lite galna.

Själva födelsedagen firades lugnt med lite wii och fika på dagen, Middag på bosporen och sen en vända till sifferbo. Väl hemma fick Theodor lust att bajsa ner hela sitt rum, vilket han gladeligen gjorde när blöjan åkte av, så det blev inte bara nattstädning utan även ett nattabad för lillpojken. Oj va glad han va! Jag skrattade rätt gott jag med....


Morgonmys

2009-10-13 @ 11:55:07


Theodor och jag tog oss en lite sovmorgon i morse. Vid tio vaknade vi och då blev det lite mat  och massa mys. Så förbaskat skönt att kunna ta sig den tiden innan man hoppar ur sängen och möter dagen. 

När vi väl tagit oss ur sängen så va de badbaljan som väntade pojken, han gillar verkligen att bada. Han ligger och sprattlar med benen och armarna och ser allmänt nöjd ut. KÄRLEK!!

Efter badstunden la jag honom i babygymmet och fixade lite frukost åt mig själv. När jag nu kommer in i datarummet så han lillkillen somnat som en stock...
Låter honom ligga där han ligger ingen idé att knöla ner honom i vagn eller säng när han mår så gott där han är. En mysig filt bara och sen va de klart.

När han nu sover ska jag försöka ta tag i allt annat som behövs göras här hemma... lite tvätt, lite städning och plock. Men först ska jag njuta av min kopp te och fortsätta surfa runt lite för att se vad som hänt i världen under natten.

Hösten kan vara rätt mysig.

2009-10-12 @ 20:19:32

Jag är en frusen människa, jag gillar sommaren med sol och värme. Hösten är mörk trist och tråkig... normalt sätt...

Men nu sitter vi här, Theodor (halvsovandes vid bröstet) och jag under en tjock mysig filt, brasan knastrar i kakelugnen och en bit choklad. Och jag kan inte säga något annat än det är oooootroligt mysigt!!!

Jag njuter av livet... jag mår förträffligt bra. Min tanke idag var att skriva av mig när de gäller vänner, dom man aldrig trodde skulle glida ifrån en bara för att man fick ett barn till, utan man faktiskt trodde man skulle knyta sig närmare till.. Men va händer, jo dom försvinner längre bort och tydligen inte längre vet hur en telefon fungerar.

Men
, känner inte för att bli irriterad och jaga upp mig nu, inte nu när vi har de så mysigt och jag faktiskt njuter av höstens mörker. Så det kommer senare. Nu ska jag se på fula hem och snusa bebisdoft.
Saknar min Fredda (jobb i bollnäs) och Michelle (pappa vecka) men veckan kommer gå fort så snart är dom här igen!!

Heden here we come...

2009-10-12 @ 13:16:57

Underbara vänner kan man inte för många av!!
Idag när vi känner för att göra nått, men inte nått ansträngande! En satusuppdatering på fejjan och inte allför lång tid senare tjuter mobilen till... Underbara Jojjo.  Så nu åker vi till Heden och dricker kaffe och snackar skit. :D



En ny blogg...

2009-10-12 @ 11:41:43

I tanken har den här bloggen funnits ett tag... jag har bara inte fått tummen ur att starta den...


Här kommer jag skriva av mig om livet med familjen, omställningen till två barnsmamma, tankar och funderingar.
Våran lilla familj består av mig, Helena, sambon Fredda, min dotter Michelle 8 år och våran son Theodor 1 månad.




Här är vi


Fredda ligger borta på jobb mån - tors och då gäller det att få runt allt själv. Michelle går i andra klass och är en mönster syster!! Hon har längtat så länge efter ett syskon och sköter nu stora systerrollen exemplariskt. Själv är jag hemma mammaledig från mitt jobb som administratör. Och jag njuter av att vara hemma, mysa med barna och ha mera tid att umgås och hitta på saker med Michelle. Theodor gör så som bebisar ska, äter, sover och skiter. ;)  Han är en snäll bebis som inte skriker.. än så länge iallafall... men det kommer väl det med!